Lyssna på sidan Lyssna

2019-04-16

Företagsbesök hos MOAB

MOAB Produkter AB är ett familjeföretag som funnits i kommunen länge. Företaget arbetar med möbelvård och är en pionjär inom textilskyddsbehandlingar. 

Från vänster: Håkan Svanberg (M), Harry Bouveng (M), Daniel Adborn (L) och Jonas Karlsson från Nynäshamns kommun.

Vi blev varmt välkomnade av Tony Strömberg, som idag driver MOAB. MOAB är ett familjeföretag som funnits i kommunen sedan början av 90-talet och startades av Tonys far. Företaget arbetar med möbelvård och är en pionjär inom textilskyddsbehandlingar.

Texelent är ett textilskydd för textilmaterial som är vatten-, fett- och smutsavvisande – och det samtidigt som det varken påverkar textiliernas utseende eller färg. Vi fick en demonstration och kan intyga att den fungerar på textil, men den fungerar också på läder, sten och trä.

MOAB är grossist som levererar till återförsäljare i Sverige och Norge i olika storlekar beroende på behov. Texelent är ett registrerat varumärke som tillhör MOAB Produkter AB. MOAB har utvecklat substanserna i samarbete med ledande forskare. Det främsta målet har alltid varit att ta fram en produkt med bästa möjliga egenskaper, enkel att använda och med hög säkerhet för såväl användare som miljö. Något som Tony känner sig trygg med då tester genomförs årligen.

Det blev ett företagsbesök med fokus på både ”företaget Sverige” och lokala frågor kring ”företaget Nynäshamn”. Här fanns många idéer om hur vi ska värna om och lyfta de lokala företagen i kommunen samt skapa mervärden tillsammans. Företagen är en bärande del av samhällsutvecklingen och avgörande för att människor ska kunna bo och leva i kommunen.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-05-09

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp