Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-04-01

Fin(snickeri)besök hos AR Snickeri och Lackering

Vårt senaste företagsbesök tog oss till Rappsta industriområde och AR Snickeri och Lackering. Vi möttes av en imponerande maskinpark som har kapacitet att snabbt ställa om och leverera volymproduktion med hundradelspassning.

Kommunalråd Daniel Adborn, Roland Ahlberg, kommunalråd Harry Bouveng och näringslivschef Jonas Karlsson.

AR Snickeri och Lackering flyttade in i Rappsta industriområde för tre år sedan. Här skall man inte låta sig luras av den blygsamma fasaden. Bakom ryms en maskinpark med allt ett finsnickeri av rang behöver och lite till.

Roland Ahlberg har drivit företaget sedan 1987. När han växte ur lokalerna i Sunnerby industriområdet gick flyttlasset till Rappsta industriområde. Här tillverkas numera allt från kök, dörrar, trappor, fönsterbrädor till möbler på beställning av Roland och hans anställda.

Roland levererar till kunder såsom byggare och husfabrikanter i byggbranschen runt om i hela Stor-Stockholm. Efter att ha investera i en datastyrd CNC maskin – en datastyrd fräs – som jobbar på hundradelarna, finns det kapacitet för volymproduktion. Maskinen kan ta fram det mesta. Det var fantastiskt att se hur Nynäshamns kommuns logga fräses fram på ett par minuter.

Ett byggprojekt som är aktuellt just nu är en bastu med stjärnhimmel. Något vi inte visste att vi saknade före besöket, men nu skrivit upp på våra önskelistor tillsammans med några stolar och dörrar som också skulle passa i var mans hem.

Anställde praktikant från Nynäshamns gymnasium

Roland var inte snickare från början, men med stor portion vilja och känsla för trä har han den långa vägen lärt sig det mesta för att nu leverera finsnickeri med mycket hög kvalité. Ingen är färdig finsnickare från början. Vill man så kan man och med den inställningen har Roland tagit sig an lärlingar och praktikanter. Sist in bland företagets anställda var just en praktikant från Nynäshamns gymnasium som först fick provanställning, men nu är fast anställd, efter att ha visat sig duktig och framåt under sin praktik.

Stort varmt tack för ett mycket intressant företagsbesök!

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-04-01

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp