Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-03-14

Företagsbesök hos Stockholms Bulkhamn i Stora Vika

Vårt senaste företagsbesök tog oss till Stockholms Bulkhamn i Stora Vika. Vi ville veta mer om deras tankar kring framtiden men också diskutera tillstånd för lagring då planer finns på ett naturskyddsområde i närheten.

Maria Landin, Peter Ängsås, Håkan Svanberg (M), Henrik Lundberg, Janet Jonsson, Daniel Adborn (L) och Mikael Gustafsson

Stockholm Bulkhamn är den enda hamnen i Stockholms län som tar emot bulkmaterial. Till hamnen kommer fartyg med bland annat krossmaterial men även återvinningsmaterial från möbelindustrin. Träflis från England, Tyskland och Holland återvinns i Sverige av kraftvärmebolag som till exempel Fortum och Värmevärden.

Henrik Lundberg, som själv har en bakgrund inom kemi, arbetar ständigt med kvalitetssäkringsarbete. Både för att verksamheten inte skall störa boende kring hamnen, men också för att branschen är hårt konkurrensutsatt och det gäller att ligga i framkant.

Vi fick höra om deras tankar för framtiden men diskuterade även tillstånd för lagring av bulkmaterial. Detta med anledning av att det finns planer på att inrätta ett naturskyddsområde kring Stora Vika kalkbrott. Vilket innebär att företaget behöver hitta ny yta för lagring när så sker.

Stort varmt tack för intressant besök. Det är alltid lika spännande att besöka företag och på plats få en bild av verksamheten. Miljön i Stockholm Bulkhamn är numera riksbekant då Svt spelat in ett antal filmer i området, bland annat Genikampen för några år sedan, och nu ryktas det om att en ny filminspelning är på gång.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-03-14

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp