Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-03-04

Företagsbesök hos bröderna Otterström på Hummeltorp

Hummeltorp Sverige AB är förvisso ett Botkyrkabaserat företag men bröderna Otterström är helt klart Nynäshamnare. Idag besökte vi anläggningen som förädlar schaktmassor i mängder.

Näringslivsberedningsns ordförande Håkan Svanberg, Christer och Johannes Otterström samt näringslivschef Jonas Karlsson.

Idag besökte vi Hummeltorp Sverige AB beläget precis där de tre kommunerna Nynäshamn, Haninge och Botkyrka möts. Hummeltorp är förvisso ett Botkyrkabaserat företag men bröderna Otterström är helt klart Nynäshamnare. Christer och Johannes pratar varmt om hemkommunen som enligt dem har alla förutsättningar för att vara en strålande företagarkommun.

På sina 28 hektar mark hanterar Hummeltorp hela kedjan – från schaktmassor till säljbar krossprodukt. Däremellan sker rening och förädling. Verksamheten är under hård miljökontroll och miljöarbetet är högt prioriterat. Anläggningen ska bli en av Europas modernaste med målsättningen att 96 procent av alla massor ska kunna återvinnas och återanvändas.

Samtalen kretsade kring samarbetsmöjligheter och Nynäshamn som företagsvänlig kommun. Vi har all anledning att tro att vi får se mer av Hummeltorp-bröderna i framtiden.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-03-04

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp