Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-02-27

Nynäshamns platsvarumärke

Nyligen skedde årets första företagarträff med temat ett platsvarumärke som skapar nytta för dig som företagare. Kvällen blev mycket lyckad - men vad är ett platsvarumärke? Och varför är det viktigt?

Torsdagen den 21 februari skedde årets första företagarträff. Denna gång på Restaurang Kroken. Ett sextiotal företagare fick en inspirationsföreläsning på temat varumärken, en dragning om verktyget Nynäshamns varumärkesplattform, samt ta del av ett nytt koncept för hur företag och föreningar kan vara med och stärka bilden av Nynäshamn som plats. En film där företagare berättar om sin stolthet över Nynäshamn visades och kvällen avslutades med underbar skönsång från Josefin Söderqvist med låten om Nynäshamn.

Vad är ett platsvarumärke?

Nynäshamns varumärke är vad människor associerar Nynäshamn med. Vad de tycker om Nynäshamn och vad de uppfattar att Nynäshamn är och har. Människors bild av Nynäshamn helt enkelt. För många är Nynäshamn den plats de åker för att ta Gotlandsbåten - men vi vet att det är så mycket mer! Låt oss berätta om Nynäshamns många fantastiska sidor. Låt oss visa stolthet över vad Nynäshamn har att erbjuda. Det är så vi stärker människors bild av Nynäshamn, det är så vi stärker vårt varumärke.

Men varför är detta så viktigt? Jo människors bild av Nynäshamn påverkar om de vill besöka platsen, flytta hit eller driva sitt företag här. Så visst är vårt platsvarumärke viktigt för oss som bor och verkar här.

Vi skapar varumärket Nynäshamn tillsammans

Att stärka bilden av Nynäshamn inte är något en människa eller ett företag gör själv. Här måste vi alla hjälpas åt. Och ska vi alla gå ut och lovorda Nynäshamn, så finns det en enorm styrka i om vi alla lovar samma sak. Som en hjälp i detta finns vår varumärkesplattform och en verktygslåda för företag och föreningar. Här finns bilder och texter som kan användas när vi marknadsför Nynäshamn och här finns symbolen, med vilken du kan visa att du är en stolt del av Nynäshamn.

Mer information, en inspirationsfilm samt verktygslådan hittar du på www.visitnynashamn.se/platsvarumarkelänk till annan webbplats.

Har du frågor, funderingar eller idéer kring hur vi tillsammans kan marknadsföra Nynäshamn så tveka inte att höra av dig till oss på Tillväxtavdelningen. Kontaktuppgifter finns under rubriken Kontakt.

Tillsammans är vi starkare, låt oss sätta Nynäshamn på kartan!

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-02-27

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp