Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-01-24

Kommunen satsar på näringslivsberedning

Under torsdagen sa kommunstyrelsen ja till en näringslivsberedning. Den nya funktionens främsta uppgift är att jobba för ett bättre företagsklimat.

Näringslivsberedningen består av fem politiker med moderaten Håkan Svanberg som ordförande. Håkan har en gedigen erfarenhet från näringslivet. I många år har han arbetat på Circle K (tidigare Statoil), bland annat som platschef i Nynäshamn. Han var även varit en del av bolagets ledningsgrupp i Sverige vilket gav honom bra insyn i arbetet i stora företag. Han har också erfarenhet av styrelse- och politiskt påverkansarbete. Föreningslivet ligger varmt om hjärtat och Håkan är just nu ordförande för Nynäshamns IF fotbollsklubb.

– Jag vill bidra till att skapa ett konkurrenskraftigt och bra företagsklimat i Nynäshamn. Lokala företagare ska känna att de får bra stöd för att driva och utveckla sina företag. De ska uppleva att dialogen med tjänstemän och politiker är givande, säger Håkan Svanberg (M).

Näringslivsberedningens mål

Syftet med beredningen är att med bred politisk förankring bereda ärenden till kommunstyrelsen, fungera som rådgivande forum för kommunens näringslivschef samt att tillsammans med näringslivschefen initiera förslag på insatser och stödja kommunens Tillväxtavdelning arbete för att förbättra företagsklimatet i Nynäshamns kommun. Målet med näringslivsberedningens arbete är att kommunorganisationen ska öka förståelsen för företagarnas villkor, öka näringslivets tillit till kommunen och avsevärt förbättra företagsklimatet i kommunen.

– Vi i den politiska ledningen har ett uttalat fokus på näringslivsfrågor och som ett led i detta inrättar vi näringslivsberedningen. Nynäshamn har under en längre tid placerat sig lågt i Svenskt Näringslivs ranking avseende företagsklimatet och det är något vi är fast beslutna om att ändra på, säger kommunstyrelsens ordförande Harry Bouveng (M).

Näringslivsberedningen ska alltså ha ett nära samarbete med näringslivschefen och Tillväxtavdelningen. Näringslivschefen deltar på samtliga sammanträden och har löpande dialog med i första hand näringslivsberedningens ordförande.

– Genom beredningen får näringslivsarbetet en bred politisk förankring. De invalda har stort engagemang för frågorna och kan med sina erfarenheter bidra till ett framgångsrikt arbete, säger näringslivschef Jonas Karlsson.

Ytterligare insatser görs

Förutom näringslivsberedningen görs ytterligare insatser för ett bättre företagsklimat. I dagarna offentliggjordes kommunens samarbete med Svenskt näringsliv. Genom ett utvecklingsprogram under 2019 ska kommunens företagsklimat genom ett antal aktiviteter avsevärt förbättras.

» Läs mer om Svenskt näringslivs utvecklingsprogram

Text: Linnea Gustavsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-02-20

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp