Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2018-08-24

Gemensamma företagsbesök med Arbetsförmedlingen

Brist på lämplig arbetskraft är det största tillväxthindret för små och medelstora företag. Därför gör Tillväxtavdelningen på Nynäshamns kommun och Arbetsförmedlingen Östra Södertörn gemensamma företagsbesök. Först ut var Rofa Design.

Under hösten 2018 kommer Tillväxtavdelningen och Arbetsförmedlingen genomföra gemensamma företagsbesök hos ett antal lokala företag i Nynäshamn. Syftet är att öka förståelsen för företagens rekryteringsbehov och utifrån det hitta möjliga sätt att stödja dem - både direkt och på lång sikt.

Årets företagare i Nynäshamn 2017, Rofa Design, var först ut. Rofa Design har på bara fyra år gått från fyra till trettiotvå anställda. Dagligen skickas mellan 400-500 paket från Sorunda ut till kunderna. Företaget växer snabbt och de behöver anställa ännu fler.

Mötet med Rofa Design resulterade i flera konkreta åtgärder, till exempel en personlig kontakt till Arbetsförmedlingen som kan erbjuda skräddarsydda lösningar för att hitta personen som företaget söker och i specifika fall erbjuda anställningsstöd och utbildningsinsatser. Tillväxtavdelningen tog med sig önskemålet om ett närmare samarbete med Nynäshamns gymnasium på längre sikt.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2018-08-24

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp