Dekorationsikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2018-05-30

Nu utvecklar vi Vansta företagsområde

Kommunen planerar att utveckla Vansta industriområde till ett företagsområde. Därför bjuder vi nu in till ett informationsmöte om kommande förändringar, torsdag 31 maj mellan klockan 17-19.

Förändringarna handlar om att en ny detaljplan håller på att arbetas fram för att möjliggöra en drivmedelsstation i området samt att gator och VA-anläggningar ska rustas upp.

Ny detaljplan för drivmedelsstation

Efter en förfrågan har kommunen påbörjat arbetet med att ta fram en detaljplan för den del av nuvarande Vansta industriområdet som ligger närmast väg 225. Syftet med detaljplanen är att skapa möjlighet att bygga en drivmedelsstation, biltvätt och en butik eller snabbmatsrestaurang. Det finns nu möjlighet att vara med och lämna synpunkter på dessa planer som kommunen kan ta med i arbetet med detaljplanen.

Upprustning och utbyggnad av företagsområde

Kommunen arbetar även med att rusta upp gator och VA-anläggningar samt bygga ut ny verksamhetsmark i Vansta industriområde som innebär en förvandling till ett företagsområde som möjliggör för fler företag att etablera sig i Ösmo. Denna plan är redan beslutad, men vi tar gärna emot synpunkter på saker ni anser att vi bör tänka på.

Från kommunen medverkar planarkitekt Andreas Winander Schönning och projektledare Sanna Uimonen. De kommer informera om arbetet med ny detaljplan samt planerad upprustning och utbyggnad av området.

Dag: Torsdag 31 maj 2018
Tid: Drop-in mellan klockan 17.00 – 19.00
Plats: Kvastvägen 1, Ösmo (Vansta industriområde)
  
Text: Emma Ny

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2018-05-30

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Dekorationsikon för besökadress

Stadshusplatsen 1

Dekorationsikon för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp