Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2018-03-05

Stockholm Archipelago bjuder in till kunskapseftermiddag – Tema RESA Holland/Flandern

Ett tillfälle för dig som jobbar i besöksnäringen att få fördjupad kunskap om den holländska marknaden och projektet RESA Holland/Flandern, där vi knyter samman aktörer och researrangörer.

Datum: Torsdag 22 mars 2018
Tid: 13-16
Plats: Visit Stockholm, Drottninggatan 33

RESA Holland/Flandern (Regioners Europeiska Samarbete med Arrangörer) är ett matchnings- och marknadsföringssamarbete mellan Visit Sweden, 13 svenska regioner och destinationer och en tiotal holländska och belgiska researrangörer. Sedan 2006 säljer man in turistiska, exportmogna produkter till researrangörerna och marknadsför dessa produkter tillsammans med researrangörerna. Detta samarbete genererar gästnätter och turistisk omsättning i regionerna.

I motsats till RESA Tyskland där Stockholm Archipelago också ingår, som främst fokuserar på hotell med större bäddkapacitet, allotment och ett klassiskt, offline samarbete (printkampanjer och kataloger mm.), så fokuserar RESA Holland/Flandern på ett mycket mer online-närvarande som genererar snabbare affärer, samt har ett mer flexibelt sätt att jobba med allotments(rumstilldelning).

Den holländska marknaden fokuserar även på mindre anläggningar, B&B anläggningar, stugor, glamping ("lyxcamping"), äventyr & soft outdoor och även små hotell som kan tänka sig att lämna enbart några rum (4-6) i allotment eller som enbart jobbar med förfrågningar.

Den belgiska marknaden är mycket mer en klassisk marknad som beter sig som den tyska marknaden – dock mindre priskänslig. De belgiska arrangörerna söker det genuina, bra mat och bra standard och är beredd att betala för det. De kan också jobba utan allotment.

Anne Tusveld är född och uppväxt in Nederländerna och bodde ett år som utbytesstudent i Linköping. Hon har jobbat i mera än 18 år för Visit Sweden och sedan 2006 som projektledare för RESA.

Vid frågor finns kontaktuppgifter under rubriken Kontakt.
 

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2018-03-22

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp