Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2020-01-07

Nya kommundirektören: "Äntligen är jag på plats"

Nu har Carolina Pettersson börjat sitt nya jobb som kommundirektör i Nynäshamn. Här skriver hon några rader till invånare och företagare i kommunen.

Profilbild Carolina Pettersson

Carolina Pettersson.

Äntligen är jag på plats och har gjort mina första arbetsdagar i Nynäshamn, det känns fantastiskt bra! Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med kommunens medarbetare, politiker, invånare och företagare fortsätta Nynäshamns utvecklingsresa.

Det är som alltid mycket som står på agendan så här i början av året. För mig handlar det inte minst om att lära känna Nynäshamn, medarbetare och sätta mig in verksamheternas olika möjligheter och utmaningar. Några saker står dock klart.

För det första har jag fått ett tydligt och roligt uppdrag att driva förändringsarbete och utvecklingsfrågor. Det uppdraget handlar för mig dels om att inspirera, engagera och involvera medarbetare, dels om att kavla upp ärmarna och göra istället för att prata. Vi måste säkerställa att vi i framtiden fortsatt klarar kvalitén i välfärden och ekonomin med hjälp av nya sätt att arbeta. Vi ska också fortsätta resan att vara en öppen, transparent och serviceinriktad organisation för er som bor och verkar i kommunen. Jag vill att ni ska känna er stolta och trygga med att vi har en fortsatt positiv utveckling i Nynäshamn.

För det andra har vi, liksom de allra flesta kommuner i Sverige, stora ekonomiska utmaningar att ta oss an. Allt färre ska försörja allt fler och vi behöver underhålla gamla och investera i nya lokaler. Vi behöver ha ordning och reda i ekonomin för att ge alla goda förutsättningar framöver och för detta kommer det att krävas tuffa prioriteringar.

För det tredje ska vi stärka företagsklimatet och våra skolor. Vi ska garantera god service och en positiv utveckling i hela Nynäshamn.

Jag ser fram emot att ha en mycket god dialog med er nynäshamnare och ni är alltid varmt välkomna att höra av er till mig eller andra medarbetare på kommunen!

Varma hälsningar

Carolina Pettersson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-01-07

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp