Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-11-15

Genomlysningen av kommunala organisationen startar

Nu är det klart vilken extern konsult som ska genomföra genomlysningen av den kommunala organisationen. Konsultbolaget heter Startpoint och arbetet genomförs av konsulterna Johan Grip och Veronica Götherström som påbörjar arbetet nu i november.

Som en del i den politiska överenskommelsen mellan de fyra allianspartierna och Sorundanet ska en genomlysning av kommunorganisationen genomföras.  Den informationen gick ut för cirka ett år sedan. Sedan dess har det första förslaget omarbetats och en upphandling av extern konsult som ska genomföra uppdraget genomförts. Uppdraget gick alltså till företaget Startpoint.

Underlag med förbättringsområden tas fram

– Det är bra att den tidigare beslutade genomlysningen äntligen kommer igång. Huvudsyftet med den är att få ett underlag som tydligt pekar på förbättringsområden som finns i kommunen avseende organisation, styrning och ledning både ur förvaltningens och politikens perspektiv. Underlaget blir ett viktigt dokument för att nå de politiskt uppsatta mål som kommunledningen har, säger kommunstyrelsens ordförande Harry Bouveng (M).

Intervjuer ska genomföras

I uppdraget ingår bland annat att genomföra intervjuer med medarbetare och politiker på Nynäshamns kommun. Vilka som intervjuas bestäms i samråd mellan konsulterna och en styrgrupp för utvecklingsprojektet som består av Harry Bouveng (M), Patrik Isestad (S) och Per Ranch (SN).

Konsulterna kommer att rapportera om arbetet på kommunstyrelsens sammanträden cirka en gång i månaden.

Genomlysningen beräknas vara klar i februari nästa år.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-11-15

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp