Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-09-22

Påverka din närmiljö

Nu får du ytterligare några chanser att tycka till om din närmiljö. Dagarna 10 och 26 september finns representanter från Polisen, räddningstjänsten och Nynäshamns kommun på fyra olika platser i kommunen. Kom och berätta hur du vill att tryggheten ska öka där du bor.

Polisbricka på arm.

Foto:Scandinav/Birger Lallo.

Nynäshamns kommun har tillsammans med Polisen och Södertörns brandförsvarsförbund kommit fram till gemensamma medborgarlöften för 2019. Under året lovar parterna att arbeta för att öka den upplevda tryggheten på utpekade platser som trafikmiljöer, centrumdelar och centrala gångvägar till och från allmänna kommunikationer.

Träffarna där invånare kan tycka till om sin närmiljö är några av aktiviteterna i medborgarlöftena. Ett resultat från vårens träffar är att parkeringsgaraget intill Stadshusplatsen inom kort stängs nattetid för att göra garaget säkrare.

Kom och tyck till

Nu får du fler chanser att påverka. Dagarna 10 och 26 september finns representanter från Polisen, räddningstjänsten och Nynäshamns kommun på fyra olika platser i kommunen. Så kom och berätta hur du upplever din närmiljö och lämna förslag på vad som bör göras för att tryggheten ska öka där du bor.

Träffarna 10 september

  • Sjötelegrafen klockan 16-18.
  • Centrum klockan 16-18. Information om exakt plats kommer.

Träffarna 26 september

  • Sjötelegrafen klockan 16-18.
  • Perrongen Nynäshamns station klockan 16-18.

Trygghetsundersökningar

Med jämna mellanrum genomförs så kallade Trygghetsmätningar där invånare erbjuds att svara på frågor om upplevda problem, oro för att utsättas för brott och om upplevda brott. Resultatet ligger till grund för Polisens och kommunens arbete med brottsförebyggande åtgärder. Här kan du läsa den senaste Trygghetsmätningen från 2018PDF.

På den här sidan finns Polisens information om medborgarlöftenlänk till annan webbplats.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-09-25

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp