Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-09-18

Klart med ny kommundirektör

Nu är det klart vem som efterträder Tommy Fabricius som kommundirektör. Hon heter Carolina Pettersson och kommer närmast från Solna stad.

Porträttbild Carolina Pettersson

– Jag brinner för samhällsutveckling, förändringsarbete och att skapa engagemang och resultat i verksamheterna. Så det ska bli fantastiskt roligt att tillsammans med kommunens medarbetare och invånare få fortsätta den viktiga utvecklingsresa som har påbörjats, säger Carolina Pettersson.

Har haft olika chefspositioner

41-åriga Carolina Pettersson har jobbat på olika chefspositioner i Solna stad och Stockholms stad. Närmst kommer hon från en tjänst som förvaltningschef på miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen i Solna.

"Fin verksamhet och höga ambitioner"

– Nynäshamn är en väldigt spännande kommun som bedriver en fin verksamhet och har höga ambitioner. Här ska alla elever ha en riktigt bra skola och vi ska skapa goda förutsättningar för jobb och företagande. Vi har en fantastisk potential med det fina läget nära natur, hav och tillhörande tillväxtregion som Stockholms län, säger Carolina Pettersson.

– Jag är mycket glad över att vi kan stärka kommunledningen med en så stark kraft som Carolina. Hon bär på ett väldigt bra paket av erfarenheter med fokus på samhällsbyggnad och näringslivsarbete där Solna varit ledande i flera år. Rekryteringsarbetet har varit en mycket noggrann och omfattande process som startade i februari, säger kommunstyrelsens ordförande Harry Bouveng (M).

Den 1 januari nästa år tillträder Carolina Pettersson tjänsten som kommundirektör.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-09-18

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp