Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-09-02

Årets skärgårdsprofil är korad

Nu är det klart vem som är Årets skärgårdsprofil. Lars Nyberg från Nacka har fått utmärkelsen för att ha bidragit till att skärgården har tagit flera viktiga steg framåt inom flera sektorer, bland annat skolan och transporter. Lars Nyberg har stått bakom samarbeten som har främjat utvecklingen av skolan samt arbetet med transporter som har varit till gagn för både skärgårdsbefolkning och besöksnäring. Utmärkelsen delades ut vid lördagens Skärgårdsting i Nynäshamn.

Lars Nyberg med blommor, diplom och pokal i händerna.

Årets skärgårdsprofil Lars Nyberg.

Skärgårdstinget arrangeras varje år – vartannat år i Nynäshamn och vartannat år på Dalarö i Haninge kommun. På tinget möts skärgårdsbor, skärgårdsföreningar, experter och politiker för att debattera och samtala om aktuella skärgårdsfrågor.

I år har Skärgårdstinget 25-årsjubilieum och i samband med det har den nya utmärkelsen Årets skärgårdsprofil instiftats. Utmärkelsen går till ”en person eller förening som har gjort en betydelsefull insats för skärgården och därmed berikat skärgårdslivet för många andra”.

Juryns motivering

Allmänheten har fått nominera en person eller förening och under lördagen stod det alltså klart att Lars Nyberg blev Årets skärgårdsprofil. Juryns motivering är bland annat:

”Lars Nyberg har genom sitt arbete på Länsstyrelsen bidragit till att skärgårdens utveckling har tagit flera viktiga steg framåt inom flera olika sektorer. Det innebär att fler har möjlighet ta del av allt det som skärgården erbjuder. Lars har på ett lösningsfokuserat sätt, och med ett friskt humör, tagit sig an problemställningar och hittat nya vägar som är till gagn för så väl den bofasta befolkningen som för de tillfälliga besökarna. Efter pensionen håller han alltjämt fast vid skärgården bland annat genom sitt engagemang i Trafikantföreningen, där han tillsammans med andra berikar skärgårdslivet.”

"Bekräftelse på att mitt jobb har satt lite spår"

– Jag är väldigt stolt och hedrad över att jag har fått utmärkelsen. Grunden för mitt arbete har varit mina deviser ”en levande skärgård i livskraftig miljö både över och under vattenytan” och ”en befolkad skärgård med ett livskraftigt näringsliv”. Utmärkelsen känns som en bekräftelse på att jag i någon mån har jobbat med rätt frågor och att mitt arbete har satt lite spår, säger Årets
skärgårdsprofil Lars Nyberg.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-09-02

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp