Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-07-11

Marlen Terrell ny socialchef

Nu är det klart vem som blir Nynäshamns kommuns nya socialchef. Kommunstyrelsens arbetsutskott har i enighet beslutat att anställa Marlen Terrell som ny högsta chef för socialförvaltningen.

Profilbild på Marlen Terrell.

Marlen Terrell. Foto: Mattias Hansson.

Marlen Terrell har varit tillförordnad socialchef på Nynäshamns kommun sedan Charlotte Dahlbom slutade i början av året. Innan det jobbade Marlen som avdelningschef för funktionshinderområdet i 20 år samt som enhetschef inom funktionshinderområdet. Under en period var Marlen även ansvarig för äldreomsorgen i kommunen.

"Lång erfarenhet"

– Jag är glad över att kunna hälsa Marlen välkommen till kommunledningen som socialchef. Marlen har lång erfarenhet inom det sociala området, och har uppvisat ett gott och förtroendeingivande ledarskap. Marlens bakgrund och egenskaper är mycket betydelsefulla inför de stora och krävande uppgifter som socialförvaltningen och hela kommunen står inför, säger kommundirektör Tommy Fabricius.

"Stor tillit till personalen"

– Jag är glad och tacksam för det förtroende som jag nu har fått som chef för socialförvaltningen. En viktig uppgift är nu att få stabilitet i organisationen så att vi på allvar kan jobba med det vi har framför oss - som bland annat är att få en stabil ekonomi. Vi behöver minska kostnaderna och effektivisera, samtidigt som vi ska arbeta för att bibehålla kvaliteten i omsorgen. Det är en tuff utmaning som bland annat handlar om att i ännu högre grad göra rätt saker, arbeta smart och använda exempelvis fler digitala verktyg – ett arbete som vi redan har påbörjat. Jag har stor tillit till socialförvaltningens personal och stor tilltro till att människor kan och vill så jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att lyckas bra med de utmaningar som står framför oss, säger Marlen Terrell.

Marlen tillträder tjänsten som socialchef 1 augusti.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-07-11

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp