Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-07-10

Christer Fuglesang besökte teknikläger

Tekniklägret ”Makerspace sommarläger”, som har pågått i Nynäshamn veckorna 26 och 27, fick besök av den svenska astronauten Christer Fuglesang i fredags.

Vepa med texten Makerspace sommarläger.

Av de drygt 400 ungdomar som har sommarjobb genom Nynäshamns kommuns sommarjobbsgaranti har några ungdomar från gymnasiets tekniska program hållit i läger för teknikintresserade barn 8-13 år.

Skapat med olika tekniker

På lägret har barnen skapat med olika tekniker samt jobbat med så kallad Microbit – en mikroprocessor som de har programmerat för att skapa spela och animationer. Barnen har bland annat gjort rymdspel, animerade filmer och programmerat små robotar.

Christer Fuglesang tittade på det som gjorts

I fredags fick de visa upp allt de hade gjort för Christer Fuglesang som har landställe i kommunen och som kom förbi en stund och tittade på det barnen gjort. De hade även en frågestund där han svarade på barnens frågor.

En av flera satsningar för ökat teknikintresse

Makerspace sommarläger är en av Nynäshamns kommuns satsningar för att få fler ungdomar att intressera sig för tekniska yrken. En annan satsning är samarbetet med Kungliga tekniska högskolan och deras kompetenscentrum Road2Science, som du kan läsa om här.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-07-12

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp