Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-05-20

Lyckat första år för Etableringscentrum

Det har varit ett lyckat första år för Etableringscentrum, som jobbar för att nyanlända snabbare får arbete eller börjar studera. I Nynäshamn har hela 93 procent av de som har genomfört projektets program fått arbete eller börjat studera.

Etableringscentrum är ett treårigt projekt som jobbar för att nyanlända kvinnor och män som står långt från arbetsmarknaden snabbare ska få arbete eller börja studera. Förutom Nynäshamn deltar även kommunerna Haninge och Tyresö i projektet. För ett år sedan invigdes ett Etableringscentrum i varje kommun och det första året har varit lyckat för alla. Totalt har 346 personer skrivits in och av dem som har genomfört programmet har hela 80 procent fått arbete eller börjat studera. I Nynäshamn ligger motsvarande siffra på 93 procent.

Samarbete med lokala näringslivet

– Det som bland annat kan förklara att projektet har lyckas så bra är att tillgängligheten som våra Etableringscentrum erbjuder, samlar och möjliggör resurser på ett mer effektivt sätt och individens behov sätts i centrum. En annan framgångsfaktor, och som särskilt kan förklara Nynäshamns otroligt starka resultat, är det lokala näringslivet. Ett nära och bra samarbete med arbetsgivarna inom och runt om i Nynäshamn är klart avgörande, säger projektledare Beatrice Gustafsson.

– Det här är en viktig satsning som hittills har lett till väldigt bra resultat och lyckad integration vilket känns fantastiskt bra, säger kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn Harry Bouveng (M).

Målet är att ta emot minst 800 personer i Nynäshamn, Haninge och Tyresö under de tre år som projektet pågår.

Brett samarbete

Förutom de tre kommunerna ingår Arbetsförmedlingen i samarbetet samt Europeiska socialfonden (ESF) som är medfinansiär.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-05-20

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp