Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-03-13

Nytt system för säker e-post

Nynäshamns kommun har infört ett nytt system för säker digital kommunikation. Systemet heter TrustedDialog och är ett komplement till den vanliga e-posten, som används när informationen är känslig och inte får hanteras i det vanliga e-postsystemet.

I kommunen används ofta e-postmeddelanden som den främsta kommunikationskanalen både för intern och extern kommunikation. Det finns dock säkerhetsproblem som gör att e-post inte är ett bra sätt för att skicka känslig eller hemlig information.

I och med att den nya Dataskyddsförordningen, GDPR, har dessutom kraven på kommunens personuppgiftshantering skärpts. Kommunfullmäktige har därför beslutat att kommunens medarbetare och politiker inte får skicka känslig information via e-post.

Om du får ett säkert meddelande från kommunen

Om du får ett säkert meddelande får du det som ett vanligt e-postmeddelande i din inkorg. Du får då logga in i TrustedDialog och läsa meddelandet där. Du kan logga in i TrustedDialog med en så kallad e-legitimation som du använder till att styrka din identitet på Internet, antingen BankID eller Freja eID+.

Text: Marie Eriksson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-03-12

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp