Dekorationsikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2018-12-13

Lär känna kommunens ledande politiker

På kommunfullmäktigemötet 12 december valdes ordförandena till alla politiska nämnder. Här på kommunens webbplats kan du läsa intervjuer med alla ordförandena samt kommunfullmäktiges ordförande.

De berättar om allt från vad de vill uppnå och vilka frågor som de anser är viktigast till vad de gör på fritiden. På den här sidan hittar du intervjuerna.

Val av nämndordföranden

På onsdagens fullmäktigesammanträde valdes Maria Gard Günster (C) till kultur- och fritidsnämndens ordförande, Antonella Pirrone (KD) till socialnämndens ordförande, Daniel Adborn (L) till miljö- och samhällsbyggnadsnämndens ordförande och Marcus Svinhufvud (M) till barn- och utbildningsnämndens ordförande. Nämndordförandena tillträder 1 januari 2019.

På fullmäktige 31 oktober valdes Harry Bouveng (M) till kommunstyrelsens ordförande. På samma möte valdes Nicholas Nikander (L) till kommunfullmäktiges ordförande. De tillträdde omgående.

Alla är kommunalråd

På onsdagens sammanträde beslutades även att alla nämndordförandena ska benämnas kommunalråd. Likaså att oppositionsrådet ska benämnas kommunalråd i opposition. Anledningen till förändringen är en ändring i Kommunallagen som säger att "den som ha ett förtroendeuppdrag på heltid eller betydande del av heltid ska ha benämningen kommunalråd - eller en annan benämning som fullmäktige bestämmer". Under onsdagens fullmäktige beslutades alltså att benämningen ska vara kommunalråd.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2018-12-13

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Dekorationsikon för besökadress

Stadshusplatsen 1

Dekorationsikon för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp