Dekorationsikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2018-09-04

Lyckad markförmedling under den torra sommaren

För att hjälpa djurägare med brist på foder och betesmark på
grund av torkan startade Nynäshamns kommun en förmedlingsinstans i början av juli. Resultat: All ledig kommunal mark som bedömdes vara lämplig för slåtter uppläts under sommaren och flera djurägare har fått kontakt med privata markägare tack vare kommunens samordnande insatser.

Ängar med hästar långt bort.

Foto: Peter Svedberg.

För att hjälpa djurägare att hitta betesmark och foder till sina djur öppnade Nynäshamns kommun en förmedlingsinstans. De markägare som hade betesmark och de djurägare som behövde betesmark och foder kunde kontakta kommunen som förmedlade kontaktuppgifterna vidare. Likaså upplät Nynäshamns kommun kostnadsfritt sin mark, som inte redan var utarrenderad, till djurägare som ville använda marken till slåtter och foder.

Förmedlingen har gett bra resultat. Kommunens samtliga sju så kallade vallotter har upplåtits kostnadsfritt till flera olika djurägare och alla djurägare som har hört av sig har också fått tips på markägare med foder- och betesmarker tack vare samordningen.

– Vädret var extremt och situationen akut så vi är glada att kunna stötta lokala djurägare på det här sättet, säger Nynäshamns kommuns markförvaltare Peter Svedberg.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2018-09-04

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Dekorationsikon för besökadress

Stadshusplatsen 1

Dekorationsikon för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp