Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2018-01-15

Kommunen söker sommarjobbsplatser hos föreningslivet

För elfte året i rad erbjuder Nynäshamns kommun en sommarjobbsgaranti för alla ungdomar mellan 16-18 år. Nu söker kommunen samarbeten med lokala föreningslivet och ideella organisationer för att hitta meningsfulla och roliga arbetsplatser även utanför kommunorganisationen.

Många kommuner erbjuder ungdomar sommarjobb, men väldigt få kan erbjuda den garanti som vi har i Nynäshamn. Den innebär att alla ungdomar som söker, och fullföljer ansökningsprocessen också erbjuds ett sommarjobb under tre veckor. Totalt sätt handlar det om cirka 400 jobbtillfällen.

- Det här gör Nynäshamns kommun i princip unik, säger Kicki Lundgren, sommarjobbssamordnare på kommunen. Det är inte många av Sveriges 290 kommuner som erbjuder samma garanti som vi gör här.

Syftet med sommarjobbsgarantin är att hjälpa ungdomar ut i arbetslivet och ge dem egna viktiga kontakter på arbetsmarknaden, oavsett föräldrarnas nätverk. Utöver att alla får ett intyg och tjänar egna pengar så får de framförallt värdefulla erfarenheter från viktiga yrken inom välfärdssektorn.

- Vi hoppas att sommarjobben ska inspirera många ungdomar till vidare utbildning och kommande karriärval. Vi vet att det finns ungdomar från tidigare år som faktiskt fått jobb på de arbetsplatser där de sommarjobbat några år senare, säger Kicki Lundgren.

Utöver platserna inom kommunens egna verksamheter kan kommunen i år erbjuda jobb som till exempel musiker, dansare och filmare genom samarbeten med ideella organisationer. Nu söker kommunens sommarjobbssamordnare fler samarbeten med det lokala föreningslivet.

- Jag tror att det finns många meningsfulla och roliga sommarjobbstillfällen hos till exempel idrottsföreningar och ideella organisationer här i kommunen. Vi har till exempel redan nu ett samarbete med en av ridklubbarna, men vi behöver hitta fler möjligheter, säger Kicki Lundgren.

Förutsättningarna för sommarjobben är att föreningen eller organisationen förhåller sig till och följer samma arbetsmiljölagar som kommunen, att de kan garantera 90 arbetstimmar under 3 veckors tid under handledning.

Mer information om sommarjobben och hur det fungerar


Kontakt

Kicki Lundgren, sommarlovssamordnare, Nynäshamns kommun
08-520 684 37
sommarjobb@nynashamn.se


Text: Emma Ny

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2018-03-05

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp