Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2020-06-15

Utmanande vår tycks inte påverka betygen

Trots en vår med stark påverkan av covid-19 har skolorna i Nynäshamns kommun lyckats hålla gymnasiebehörigheten på ungefär samma nivå som förra året.

– Jag är stolt över elevernas arbetsinsats och över personalens uthålliga jobb med att klara att genomföra en bra och kvalitativ undervisning även i en tid av den stora utmaning som covid-19 inneburit.

Preliminär statistik

Betygsstatistiken för niondeklassarna är preliminär. Utfall av pågående lovskola (sommarskola) kan påverka siffrorna i positiv riktning, eftersom dessa studier kan leda till godkända betyg i matematik, engelska och svenska/svenska som andraspråk.

Gällande gymnasiebehörighet är det alltså lite för tidigt att säga vad det slutliga resultatet blir.

– Men redan innan lovskolan låg vi bara en dryg procent under fjolårets gymnasiebehörighet, som då slutligt blev 86,7 procent, säger Annika Setterquist.

Hon tillägger:

– Och trots dessa utmaningar har andelen elever som uppnått kunskapskraven i alla ämnen ökat från 72,5 procent till 74,2 och den kan dessutom stiga ytterligare, säger grundskolechef Annika Setterquist.

Officiell statistik i höst

Skolverket kommer att publicera den officiella betygsstatistiken 24 september. Den går då att se på https://www.skolverket.se/skolutveckling/statistiklänk till annan webbplats

Text: Henrik Schmidt

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-06-15

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp