Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2020-05-29

Paviljonger och ny konceptförskola på gång i Sunnerby

Först flytt tillbaka till nya paviljonger i Sunnerby, där det sedan byggs en ny konceptförskola. Det är verkligen saker på gång för Sunnerby förskolas verksamhet.

Sunnerby förskola evakuerades tillfälligt till lokaler i Nynäshamn i början av april. Men för att underlätta för vårdnadshavare och barn har politikerna beslutat att det så snart som möjligt ska byggas tillfälliga paviljonger i Sunnerby istället. Nu är upphandlingen klar för de nya paviljongerna och arbetet är beställt.

– Det känns bra att vi äntligen har fått till en lösning med paviljonger på plats i Sorunda i väntan på att den ordinarie förskolan färdigställs, säger Tina Persson som är kommunens skolchef för förskolan.

Målet är att paviljongerna ska vara inflyttningsklara under vecka 32.

– Vi arbetar intensivt tillsammans med entreprenörerna och verksamheten för att få tidplanen att hålla. Markarbetena är påbörjade och vi har precis haft startmöte med alla inblandade så vi hoppas att det ska gå, säger Nameer Al-Obaidi, ansvarig projektledare på Nynäshamns kommun.

Ovanligt stor förskolegård

Paviljongerna kommer att placeras på Sunnerbyskolans fotbollsplan. Gården kommer att bli hela 4300 kvadratmeter stor och barnen kommer dessutom att ha tillgång till den evakuerade förskolans gård via en gångväg.

Infarten till förskolan kommer att ske via den befintliga förskolan.Man kommer att använda den befintliga parkeringen, men också bygga nya handikapparkeringar närmare paviljongen.

Grönt ljus för ny konceptförskola

Som permanent lösning ska det byggas en konceptförskola av samma typ som Cykelskogen i Nynäshamn. Det konceptet tog kommunen fram i samarbete mellan arkitekt och förskolans verksamhet. Tänkt placering för den nya förskolan är norr om Sunnerby skola.

– Det är ett väldigt fint läge. Vi är glada och stolta över den konceptförskola vi har tagit fram och ser fram emot att bygga en till förskola av det slaget, säger Tina Persson.

Projekteringen för den nya förskolan pågår och målet är att påbörja upphandlingen efter sommaren och ha en entreprenör på plats till vintern.

– Eftersom det är en konceptförskola kan vi ta med oss alla erfarenheter från bygget med Cykelskogen. Det är en stor fördel både tekniskt och ekonomiskt och kapar både tid och kostnader, säger Nameer Al-Obaidi.

Text: Lisa Olén och Henrik Schmidt

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-05-29

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp