Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2020-03-18

Ny konceptförskola kan byggas i Sunnerby

En ny konceptförskola kan byggas för att inrymma Sunnerby förskolas verksamhet. Det har miljö- och samhällsbyggnadsnämnden beslutat.

Kommunfullmäktige har tidigare beslutat att Sunnerbyskolan ska byggas om för att göra plats för Sunnerby förskola, att det ska byggas en ny matsal och att delar av skolan ska renoveras. Men efter att en uppdaterad beräkning visade att byggnationen skulle bli mycket dyrare än man först räknat med har kommunen arbetat fram andra alternativa lösningar.

Nu har miljö- och samhällsbyggnadsnämnden beslutat att det istället ska bli en fristående konceptförskola av samma typ som Cykelskogen som ligger i Nynäshamn. Den nya förskolan kan stå klar för inflyttning i början av 2022.

Innan ärendet är helt klart ska beslut också fattas i barn- och utbildningsnämnden, kommunstyrelsen och i kommunfullmäktige. Förhoppningen är att detta kan ske redan under mars månad.

– Det är jätteroligt att vi har fått ett beslut. Nu inväntar vi bara övriga instanser, om de är positiva kan vi sätta fart. Eftersom det är en konceptförskola och vi redan har byggt en likadan tidigare är en stor del av planeringsarbetet gjort vilket snabbar på bygget, säger Claes Kilström, fastighetschef på Nynäshamns kommun.

Vad som ska ske med fortsatt renovering av Sunnerby skolas lokaler och med byggnation av en ny matsal fattades inget beslut om. Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden rekommenderar istället att barn- och utbildningsnämnden först utreder hur skolverksamheten i Sorunda ska lösas i ett längre perspektiv.

Om konceptförskolor

Den nybyggda Cykelskogen i Nynäshamn är en så kallad konceptförskola. Den ska stå som modell för kommande nybyggnationer av förskolor. Genom att ha ett färdigt koncept går det snabbare och blir billigare eftersom exempelvis stora delar av projekteringen redan är klart

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-03-18

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp