Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2020-01-23

Klargörande om Sunnerbyskolan och Sunnerby förskola

Med anledning av tisdagens beslut i miljö- och byggnadsnämnden, angående ombyggnad av Sunnerbyskolan och Sunnerby förskola, finns det anledning till vissa klargöranden.

Beslutet var att det ska tas fram förslag på alternativa lösningar till ombyggnad av Sunnerbyskolan och Sunnerby förskola.

Det framgår också att de olika alternativen ska presenteras på miljö- och byggnadsnämndens möte i februari.

Verksamhet som vanligt

Det har efter att beslutet blev känt uppstått en del frågor från inte minst vårdnadshavare kring vad detta betyder för verksamheten i skola och förskola i Sunnerby.

Från barn- och utbildningsförvaltningens sida kan det betonas:

  • att verksamheten i både skola och förskola fortsätter som vanligt i avvaktan på nytt politiskt beslut om ombyggnaden, efter att alternativa lösningar har utretts.
  • att byggprojektets längd får avgöra om förskolan ska vara kvar i nuvarande lokaler eller om annan lösning behövs fram tills att den nya förskolan står klar.
  • att det oavsett vilket beslut som tas gällande om- eller nybyggnad inte finns några planer på att ändra skolstrukturen för vilka elever som går i Sunnerbyskolan respektive Kyrkskolan.

– Kyrkskolan och Sunnerbyskolan i den nya formen, f-6, har ett tydligt framåtriktat positivt arbete, säger Lina Axelsson Kihlblom som är förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Hon fortsätter:

– Efter tidigare års ekonomiska utmaningar och sviktande skolresultat i högstadiedelen och i avvaktan på miljö- och samhällsbyggnads beslut hoppas vi nu på arbetsro, både inom förskola och skola.

Text: Henrik Schmidt

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-01-23

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp