Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2020-01-22

Alternativa lösningar ska tas fram för Sunnerby

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden tog på tisdagen beslut om att det ska tas fram förslag på alternativa lösningar till ombyggnad av Sunnerbyskolan och Sunnerby förskola.

Kommunfullmäktige har tidigare beslutat att Sunnerbyskolan ska byggas om för att göra plats för Sunnerby förskola, att det ska byggas en ny matsal och att delar av skolan ska renoveras.

Nu visar en uppdaterad beräkning att byggnationen blir mycket dyrare än vad man först räknat med. Därför beslutade nu miljö- och samhällsbyggnadsnämnden att fastighetsavdelningen också ska presentera andra alternativ. Ett av alternativen är att istället bygga en separat förskola och en separat matsal för skolan.

De olika alternativen kommer att presenteras på nämndens möte i februari. Därefter kommer nämnden att fatta beslut om fastighetsavdelningen ska börja projektera för någon annan lösning eller fortsätta enligt nuvarande plan. För att bygget ska kunna starta krävs också att kommunfullmäktige fattar beslut om finansiering.

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden beslutade också att miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen i samarbete med barn- och utbildningsförvaltningen ska titta på vad det skulle kosta att ersätta nuvarande Sunnerbyskolan med en helt ny skola.

- Beroende på hur lång tid projektet förväntas ta kommer vi också att ta ställning till om förskolan ska vara kvar i sina nuvarande lokaler eller inte i väntan på den nya förskolan, säger kommunens fastighetschef Claes Kilström.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-01-22

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp