Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-11-13

Information om händelser på Vanstaskolan

Tisdag eftermiddag var det ett slagsmål på Vanstaskolan, där några elever var inblandade. Polis tillkallades och tre av eleverna fick uppsöka vårdcentral. Bråket startade med vad som uppfattades som en kränkning av en låttext på sociala medier. Skolan har hanterat händelsen och kommer nu att trappa upp trygghetsarbetet på skolan.

Även onsdag morgon var det en incident på skolan där en av tisdagens elever var inblandade.

– Jag är ledsen för att det har inträffat ytterligare händelser på skolan trots de insatser som vi har vidtagit. Vi har agerat utifrån de rutiner vi har och det innebär bland annat att vi snabbt har skaffat oss en lägesbild, vi har varit i kontakt med berörda vårdnadshavare, vi är ett stöd till dem som behöver det och vi har gjort polisanmälan, säger skolchef Annika Setterquist.

Hur mår de skadade eleverna?
– De har fått uppsöka vårdcentral, men har inte behövt stanna kvar för vård över natten. Vi kommer också att erbjuda dem stöd från elevhälsoteamet, säger Annika Setterquist.

Skolan vidtar ytterligare åtgärder

Det har varit flera händelser på skolan senaste tiden, varför är det så oroligt?
– Det är en svår situation med stor social problematik – det tycker vi, Polisen och andra inblandade. Det är en handfull elever som skapar oro på skolan, de eleverna jobbar vi sedan tidigare tätt med tillsammans med andra aktörer. Skolan har vidtagit de åtgärder som skollagen tillåter, men skolans befogenheter sträcker sig inte hur långt som helst, då måste vi samverka med andra aktörer. Och vi har också kontakt med exempelvis Polis och socialtjänst, kring de elever som skapar oron.

Vad ska skolan göra nu efter den här händelsen?
– Vi trappar upp trygghetsarbetet på skolan. Vi ska omgående se till så vi har ännu fler vuxna på skolan som kan skapa trygghet och hålla obehöriga borta. Vi har också intensifierat arbetet med andra aktörer för att säkerställa en permanent lösning på de sociala problem som finns, säger Annika Setterquist.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-11-13

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp