Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-09-11

Mer sammanhållen särskola planeras i Nynäshamn

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott har fattat beslut om att hyra del av Nynäshamns sjukhus för framtida särskoleverksamhet.

– Vi ser det som en fantastisk möjlighet att där få en stor och välfungerande utbildningsplats för de särskoleelever som i dag håller till i trångbodda lokaler på Tallbackaskolan, säger Lina Axelsson Kihlblom, chef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Den del av grundskolans särskoleverksamhet som har inriktning ämnesområde finns redan i lokaler på sjukhuset. Nu planeras att från sommaren 2020 använda Folktandvårdens tidigare lokaler där för den gymnasiesärskola som nu bedrivs i Tallbackaskolan.

– I lokaler på Nynäshamns sjukhus finns också Nynäshamns kompetenscentrums vuxenutbildning, så det här är redan en väl fungerande studiemiljö med hundratals elever, säger Lina Axelsson Kihlblom.

Sammanhållet och inkluderande

Hon tillägger att det för särskolans del ger en mer sammanhållen verksamhet och därtill inkluderande, med närhet till andra skolor och fin skolgårdsmiljö.

– Här finns möjlighet till samarbete med Stormogården och Gröndalsskolan kring skolgård och specialsalar. Mitt mål är att särskolans elever ska ha närhet och samarbete med elever i sin egen ålder och med denna lösning kommer vi att nå detta.

Före detta Folktandvården används för närvarande temporärt som skolmatsal under ombyggnaden av Gröndalsskolan.

Text: Henrik Schmidt

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-09-11

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp