Lyssna på sidan Lyssna

2019-07-09

Fotbollsprofilen växer - anmäl dig här

Fotbollsprofilen i Nynäshamns kommun - där AC Milan Academy ansvarar för upplägget - växer. När satsningen startade för ett år sedan kunde kommunens högstadieelever söka till fotbollsprofilen på en skola – Vanstaskolan i Ösmo. Nu har beslut tagits att också gymnasiets elever kan söka till fotbollssatsningen som kommer att finnas på alla tre högstadieskolor i kommunen samt gymnasiet. Du kan anmäla dig till och med 9 augusti.

Ungdomar spelar fotboll.

Foto: Scandinav bildbyrå.

– Fotbollssatsningen på Vanstaskolan i Ösmo har varit mycket uppskattat så nu vill vi erbjuda fler elever specialträningen tillsammans med AC Milan, säger Nynäshamns kommuns skolchef Annika Setterquist.

– Tanken är att eleverna stegvis ska jobba sig uppåt, årskurs för årskurs, tills de går i gymnasiet och där nå den mognad och färdighetsnivå vi söker. Upplägget gör att eleverna kan fortsätta spela kvar i sina lokala klubblag, få en inskolning till den högsta internationella fotbollen, fokusera på sina studier och framtida liv – och samtidigt göra det i sin hemmiljö, säger AC Milans akademichef Filip Goethals.

Så anmäler du dig

De som kan söka till fotbollssatsningen är elever på högstadiet, gymnasiet och elever i årskurs 6. Skolorna där fotbollsträningen är förlagd från hösten 2019 är Nynäshamns gymnasium, Vanstaskolan, Viaskolan och Gröndalsskolan. All träning är förlagd i anslutning till ordinarie skoltid med lektioner såsom teori, videoanalys och italienska språket. Uttagningarna kommer att genomföras i samband med skolstarten höstterminen 2019.

Du anmäler dig här på AC Milan Adacemys webbplatslänk till annan webbplats Anmälan är öppen 26 juni till och med 9 augusti.

AC Milan Academys logg.

”Fler får chansen att satsa”
– Med denna expansion får fler chansen att satsa på fotboll, vilket gör Nynäshamn unikt särskilt när vi kan erbjuda utbildningen på gymnasienivå. Vårt mål är att skola in spelare och elever i vår miljö under en lång period, vilket betyder att man ska lära sig vår metodik, den italienska fotbollskulturen och språket. På sikt hoppas vi ha någon eller några som är mogna för att provspela i ett av våra äldre ungdomslag, säger Filip Goethals.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-07-11

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp