Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-06-25

Behörigheten till gymnasiet ökat kraftigt

Hela 86,7 procent av kommunens elever som gick ut grundskolan i år är behöriga till gymnasiet. Det är en ökning med hela 2,7 procentenheter jämfört med året innan.

Tre ungdomar sitter ute vid bord med dator framför sig.

Foto: Scandinav bildbyrå/Johnér.

– Med vår position, där många elever åker till andra kommuner såsom Haninge och innerstan, är det en styrketest att vi inte förlorar i resultat utan snarar blir bättre, säger Lina Axelsson Kihlblom, förvaltningschef barn- och utbildningsförvaltningen.

Stora ökningar två år i rad

Behörigheten till gymnasiet fortsätter att öka. År 2018 ökade andelen elever med gymnasiebehörighet med 2 procentenheter jämfört med året innan. Ett år senare har siffran stigit med ytterligare 2,7 procentenheter jämfört med 2018. Totalt har nu 86,7 procent av eleverna som gick ut grundskolan i juni i år gymnasiebehörighet.

"Hårt och målmedvetet arbete"

– Det är ett hårt och målmedvetet arbete av elever, lärare och rektorer som ligger bakom de positiva siffrorna. Med satsningarna som vi gör nu med ökat fokus på studiero, ökad närvaro, ännu bättre kvalitet i undervisningen och satsningen på digital lärplattform för elever, lärare och föräldrar, hoppas vi att den positiva trenden ska fortsätta ytterligare, säger Lina Axelsson Kihlblom.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-06-25

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp