Lyssna på sidan Lyssna

2019-06-19

Lilla Gröndal och Humlegårdsskolan flyttar in i Gröndalsskolan

Lilla Gröndal och Humlegårdsskolan ska flytta till Gröndalsskolan. Skolan renoveras och anpassas nu för att rymma de nya eleverna.

Humlegårdsskolans och Lilla Gröndals lokaler är i dåligt skick och kommunen har därför beslutat att verksamheterna ska flytta till Gröndalsskolan.

För att rymma de nya eleverna ska Gröndalsskolan byggas om. Det blir sex nya klassrum för årskurs F-2 i skolans B-hus och två klassrum för årskurs 3 i A-huset. Det ska också byggas en större matsal. Dessutom ska taket på A-huset bli nytt. Bygget av de nya klassrummen påbörjas under sommaren och kommer att vara klara för inflyttning någon gång under höstterminen.

- När Humlegårdsskolan och Lilla Gröndal flyttar ihop får vi två klasser i varje årskurs hela vägen från förskoleklass till årskurs sex, vilket är en stor pedagogisk fördel. Det känns också bra att kunna erbjuda bra lokaler till eleverna på Lilla Gröndal och Humlegårdsskolan. Vi kommer att återkomma till hur flytten ska gå till och ett mer exakt datum så snart vi har fått mer information från projektet, säger Marie Johansson, rektor på skolorna.

Matsalen kommer att byggas ut med start i slutet av augusti och beräknas vara färdig till våren 2020. Under tiden byggnationen pågår kommer eleverna att äta lunch i en tillfällig matsal i Nynäshamns sjukhus.

Det ska göras

  • Sex nya klassrum för årskurs F-2 och viss ytskiktsrenovering i B-huset. Start juni 2019. Klart hösten/vintern 2019.
  • Renovering och två nya klassrum för årskurs 3 i A-huset. Start juni 2019. Klart hösten/vintern 2019.
  • Om- och tillbyggnad av matsalen. Start vecka 34. Klart våren 2020.
  • Nytt tak på den höga delen av A-huset. Etapp 1 med bland annat dränering planerat att genomföras under sommaren 2019. Etapp 2 upphandlas under hösten 2019 därefter påbörjas takbyte.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-06-19

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp