Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-05-06

Ny spännande bok från Nynäshamns naturskola

Nynäshamns naturskola ger i samarbete med andra naturskolor ut Att lära in SFI ute som handlar om hur utomhuspedagogik kan användas för att bedriva undervisning i svenska för invandrare.

Bilden föreställer en kvinna som håller i boken

Nynäshamns naturskola har skrivit en ny bok om utomhuspedagogik. Denna gång handlar det om hur kommuner kan använda utomhuspedagogik för att undervisa i svenska för invandrare (SFI). Boken ”Att lära in SFI ute” är ett samarbete med naturskolor i Uddevalla, Södertälje och Älvkarleby.

- Boken är till för SFI-lärare som ska inspireras att gå ut med sina elever i naturmiljö, kulturmiljö och urban miljö, säger Robert Lättman-Masch, pedagog på Nynäshamns naturskola. Aktiviteterna som beskrivs i boken är kopplade till SFI:s läroplan.

Fokus på natur och kommunikation

SFI-lärare kan använda boken för att växelvis vara ute och inne med sina elever. Eftersom eleverna kommer från andra länder kommer de att med hjälp av metoderna och aktiviteterna i boken att lära känna den svenska naturen samtidigt som de får lära sig nya ord och kommunicera med andra. Även allemansrätten behandlas i boken.

- Boken är en avknoppning från en tidigare bok av, samma författare, som heter Att lära in svenska ute, säger Lättman-Masch. Vi såg ett behov hos SFI-lärarna att få en bok anpassad för dem och deras studienivåer. Efter 2015 med det stora antalet flyktningar som kom till Sverige kändes behovet ännu större.

Att lära in SFI ute finns tillgänglig via Outdoor Teaching som specialiserat sig på metodböcker för utomhusundervisning i samarbete med Naturskoleföreningen.

Text: Fredrik Nordensson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-05-06

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp