Lyssna på sidan Lyssna

2019-03-27

Fritids i Segersäng flyttar till Tallbackaskolan

Barn- och utbildningsnämnden har beslutat att den fritidsverksamhet som finns i Segersäng ska flyttas till Tallbackaskolan i Ösmo. En av orsakerna är att bygglovet går ut under våren 2019 och att hyreskontraktet för lokalen därför har sagts upp.

Kommunens barn- och utbildningsnämnd har bestämt att de elever som idag har fritids i Segersäng ska erbjudas plats i Tallbackaskolans fritidsverksamhet i Ösmo från höstterminen 2019.

En av orsakerna till förändringen är att det tillfälliga bygglovet för paviljongen i Segersäng går ut under våren och att kommunen därför sagt upp hyresavtalet.

- Tallbackaskolan har en mycket välfungerande fritidsverksamhet, med duktiga pedagoger och fin utemiljö, säger Annika Setterquist, skolchef i kommunen. Eleverna kommer att erbjudas en inspirerande miljö med kompetenta pedagoger.

En annan orsak till att den tillfälliga fritidsverksamheten i Segersäng avslutas är att det finns plats för de elever som idag har fritids i Segersäng i Tallbackaskolans befintliga verksamhet.

- Det finns idag ingen platsbrist på Tallbackaskolan som motiverar en paviljong i Segersäng, säger Jenny Ögren, rektor på Tallbackaskolan. Vår ordinarie fritidsverksamhet har plats för de elever det gäller och eleverna erbjuds fritidsplats i direkt anslutning till skolan.

Text: Fredrik Nordensson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-06-27

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp