Lyssna på sidan Lyssna

2019-03-08

Spännande projekt ger eleverna roligare skolgårdar

Under höstterminen 2018 startades ett projekt inom barn- och utbildningsförvaltningen med målsättningen att erbjuda eleverna mer spännande skolgårdar. Satsningen kallas Lärmiljöprojektet och leds av Nynäshamns Naturskola.

Bilden föreställer barn på stockar
Bilden föreställer traktor i trä

Traktorer ska placeras ut på flera skolor

Under hösten startades ett projekt inom Nynäshamns kommun med målsättningen att skapa hälsofrämjande lärmiljöer, skapa förutsättningar för lärarna att ha lektioner utomhus och utveckla skolgårdar som bjuder in till mer fysisk aktivitet. Nynäshamns Naturskola leder projektet och lärare och elever i kommunen har bidragit med önskemål och skisser.

- Det här är ett mycket spännande och viktigt projekt, säger Mats Wejdmark, föreståndare för Nynäshamns Naturskola. Utformningen sker tillsammans med eleverna och vi använder oss främst av naturligt timmer som byggmaterial.

Elever motiveras att röra på sig

Stillasittande barn och ungdomar är ett växande samhällsproblem som på sikt kommer att påverka hälsan negativt. Genom att skapa inspirerande och utmanande utemiljöer ska fler elever motiveras att röra på sig.

- Vi vet att en aktiv livsstil ger flera fördelar, säger Annika Setterquist, skolchef för grundskolorna i kommunen. Forskning visar att en aktiv livsstil bidrar till bland annat bättre motorikutveckling, bättre koncentrationsförmåga och därmed bättre förutsättningar för inlärning.

Lärmiljöprojektet startade under höstterminen 2018 och väntas vara klart under höstterminen 2021.

text: Fredrik Nordensson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-03-07

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp