Lyssna på sidan Lyssna

2019-03-05

Beslut kring flytt av elever från Lilla Gröndal och Humlegårdsskolan

Barn- och utbildningsnämnden förväntas ge barn- och utbildningsförvaltningen uppdraget att genomföra den planerade flytten av elever från Lilla Gröndal och Humlegårdsskolan till Gröndalsskolans huvudbyggnad. Ett beslut väntas komma vid nästa nämndsammanträde i slutet av mars.

Bilden föreställer en griffeltavla

Foto: Scandinav Bildbyrå

Vid barn- och utbildningsnämndens kommande sammanträde förväntas barn- och utbildningsförvaltningen få uppdraget att genomföra flytten av eleverna från Lilla Gröndal och Humlegårdsskolan till Gröndalsskolan i centrala Nynäshamn. Ärendet har tidigare diskuterats och förberetts i barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott.

- Vi tar nu på allvar tag i frågan om skollokalerna och dessa flyttar är högprioriterade, säger Marcus Svinhufvud, ordförande i barn-och utbildningsnämnden. Det är viktigt att vi jobbar med både kort och långt perspektiv för att säkerställa att vi har ändamålsenliga lokaler för alla verksamheter.

Inflytt höstterminen 2019

Både Lilla Gröndal och Humlegårdsskolan kommer enligt förslaget att avvecklas under 2019 och göra det möjligt för annan byggnation att inledas. Målsättningen är att flytten ska vara genomförd under höstterminen 2019.

- Vårt mål är att alla elever ska gå i fina och bra lokaler och därför går vi igenom alla lokaler och rustar eller tar bort de som inte längre håller måttet, säger Lina Axelsson Kihlblom, chef för barn- och utbildningsförvaltningen. Det är detta som är Skolhuslyftet.

Särskolans behov utreds

Vid samma nämndsammanträde förväntas förvaltningen även att få uppdraget att ta fram behovsanalyser för skolorna i centralorten och Ösmo tätort och förvaltningen förväntar sig också att inleda en utredning kring särskoleverksamheternas lokalbehov.

Text: Fredrik Nordensson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-03-05

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp