Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-02-15

Idag öppnar nya konceptförskolan Cykelskogen

Idag öppnar kommunens unika konceptförskola Cykelskogen sina dörrar för de första barnen. Förskolan erbjuder barnen fantastiska miljöer till både lek och lärande och har vuxit fram genom ett samarbete mellan pedagoger, arkitekter, entreprenörer och inte minst har barnen bidragit.

BIlden föreställer Cykelskogens förskola

Foto: Nynäshamns kommun

Cykelskogen är kommunens nyaste förskola och är byggd för att stå som modell för kommande nybyggnationer av förskolor. Förskolan har en mycket spännande utemiljö med tre zoner som innehåller områden med bland annat möjligheter till vattenexperiment och vacker naturmark. Cykelskogen har panoramavy åt alla väderstreck och gemensamma torg där förskolans avdelningar kan mötas.

- Cykelskogen är resultatet ett mycket spännande samarbete mellan barn, arkitekter, pedagoger och entreprenörer, säger Tina Persson, skolchef för kommunens förskolor. Lokalen och utemiljön ger personal och barn möjlighet till spännande nya upptäckter. Det är jätteroligt att vi äntligen kan välkomna barn och föräldrar till Cykelskogen.

Hållbar framtid är ett gemensam tema för alla förskolor i kommunen. På Cykelskogen arbetar pedagoger och barn med ostrukturerat material, återbruk och naturmaterial för att främja barnens kreativitet. Cykelskogens förskola har dessutom fått den näst högsta miljöklassningen, miljöbyggnad silver, för låg energianvändning, god innemiljö och bra materialval.

Text: Fredrik Nordensson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-05-14

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp