Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2018-09-07

Kommunen erbjuder gratis frukost i grundskolan

Kommunen har beslutat att erbjuda elever i grundskolan gratis frukost. Målsättningen är att förbättra elevernas förutsättningar att lyckas med sina studier.

Bilden föreställer knäckebröd

Foto: Scandinav Bildbyrå

Kommunen har beslutat att erbjuda eleverna i grundskolan gratis frukost. Syftet med beslutet är att ge eleverna bättre förutsättningar att lyckas med sina studier.

- Frukost är det viktigaste målet på dagen. Att många elever inte kan eller får äta frukost betyder att de kanske underpresterar, säger Johan Augustsson (S), ordförande i Barn- och utbildningsnämnden. Skolan ska erbjuda alla elever samma möjligheter att kunna göra bra ifrån sig.

Enligt Statistiska centralbyråns undersökning om barns levnadsförhållanden från 2014-2015 väljer 30% av ungdomar mellan 12 och 18 år att inte äta frukost minst en gång per vecka.

- På de flesta arbetsplatser finns idag möjligheten att ta något att dricka eller att bre en smörgås, säger Lina Axelsson Kihlblom, förvaltningschef för Barn- och utbildningsförvaltningen. Jag tror att vissa elever kan behöva detta också utan att ha pengar med sig dagligen.

Gratis frukost i grundskolan är ett test som ska utvärderas under hösten. Om resultatet blir positivt ska kommunen avgöra om satsningen ska bli permanent.

Text: Fredrik Nordensson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2018-09-07

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp