Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2020-06-30

Soptunnor töms oftare

Rekordvärme och hemester har gjort att soptunnorna på kommunens badplatser och andra populära platser har varit överfulla efter helgerna. Nu utökar kommunen städningen.

Det rekordvarma vädret och den rådande pandemin där många väljer att semestra på hemmaplan gör att det är högt tryck på kommunens badplatser och andra populära platser. Det har gjort att soptunnorna varit överfulla på bland annat Nickstabadet i Nynäshamn efter helgerna. Därför har kommunen nu beslutat om extra åtgärder.

– Vi fick under måndagen okej på att utöka resurserna och tömma soptunnorna även under helgerna. Vi har också beställt fler soptunnor som vi kommer att placera ut så snart de är levererade, säger Jesper Skoglund, stadsmiljöchef på Nynäshamns kommun.

Han fortsätter:

– Men vi vill också uppmana till eget ansvar. Om en soptunna är full kanske det finns plats i en närliggande, och är det helt fullt så får man ta med sig skräpet därifrån och slänga det hemma istället. Att kasta det på marken bör inte vara något alternativt.

En av de platser som har varit mycket välbesökt är Stora Vika kalkbrott. Här är det dock inte kommunen som har ansvaret.

– Kalkbrottet är privat mark som fastighetsägarna ansvarar för. Eftersom det inte är en allmän badplats finns det ingen räddningsutrustning, kommunala soptunnor, toaletter eller anlagda parkeringar här säger Jesper Skoglund.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-06-30

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp