Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2020-05-19

Trädfällning vid Fjättern på grund av granbarkborrar

Under våren och sommaren gör kommunen åtgärder för att motverka granbarkborrens utbredning vid Fjättern. Det handlar om att avverka angripna och döda granar vilket gör att området kommer att förändras.

Området vid Fjättern är - precis som andra delar av Södertörn - hårt drabbat av granbarkborreangrepp. Det är vindfällen och försvagade granar som främst drabbas. Granbarkborren är en liten skalbagge som i stor mängd kan ställa till omfattande skada i granskog om den inte bekämpas.

Så går det till

Kommunen kommer att fälla och transportera bort en stor mängd vindfällen, skadade, döda och angripna träd under sommaren. De avverkade träden transporteras bort med skogsmaskin och hämtas med lastbil. Friska träd i området sparas och nya träd kommer att planteras i delar av området.

Fokus på säkerhet

Arbetet genomförs med fokus på säkerhet - både för oss skogsarbetare och för alla som nyttjar området. Det är därför viktigt att förbipasserande personer respekterar skyltar, eventuella avspärrningar och söker kontakt med skogsarbetare innan ni passerar ett område där aktivitet pågår. Vi hoppas på er förståelse, tackar för hjälpen och önskar alla en trevlig vistelse vid Fjättern!

Text: Marie Eriksson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-05-19

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp