Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2020-02-05

Första markanvisningen för Ösmo centrum

Kommunen bjuder in byggaktörer att delta i den första markanvisningen för Ösmo centrum där det planeras för mellan 700 och 1400 nya bostäder.

Central och södra Ösmo ska utvecklas och kommunen planera för bygge av 700-1400 nya bostäder, fler butiker, verksamhetslokaler och platser för lek och umgänge. Arbetet är uppdelat i fem etapper och först ut är området kring Ösmo centrum som kallas Hallängen. Här har kommunen börjat arbeta med en ny detaljplan som reglerar vad som får byggas i området. Nästa steg är att hitta en byggaktör som är intresserad av att vara med och utveckla detaljplanen tillsammans med kommunen och därför har man nu bjudit in byggaktörer att delta i den första markanvisningen.

– Vi är ute efter en byggaktör som inte bara vill bygga utan som också vill vara med och utforma hela detaljplanen tillsammans med oss. På det sättet vill vi försäkra oss om att detaljplanen blir tekniskt och ekonomiskt genomförbar och tillsammans skapa ett intressant och hållbart bostadsbyggnadsprojekt. Det känns otroligt roligt att vi nu har tagit de första stegen i utvecklingsarbetet och vi hoppas på stort intresse från byggaktörerna, säger Sandra Zachrisson, projektledare på Nynäshamns kommun.

Den byggaktör som väljs ut får ensamrätt att förhandla med Nynäshamns kommun om att köpa mark inom det aktuella området. Anbudsvinnaren utses i maj.

Det är en markanvisning

Markanvisning är ett avtal mellan kommunen och en byggaktör. Den byggaktör som får en markanvisning har under en viss tid och under vissa villkor rätt att ensam förhandla med kommunen om exploatering av ett visst markområde.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-02-05

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp