Lyssna på sidan Lyssna

2020-01-21

Nynäshamns kommun antagen till Glokala Sverige

Nynäshamns kommun utvidgar hållbarhetsarbetet. I dagarna kom beskedet att kommunen antagits till projektet Glokala Sverige som hjälper kommuner och regioner att växla upp hållbarhetsarbetet.

Kvinna står med armarna utsträckta och tittar ut mot havshorisonten.

Foto: Heidi Ekberg.

I år påbörjar Nynäshamns kommun arbetet med att ta fram en hållbarhetsstrategi. Strategin, som ska stärka kommunens arbete med Agenda 2030, kommer att innehålla gemensamma mål för kommunens arbete med folkhälsa, social hållbarhet, miljö och klimat.

Politiker och tjänstemän utbildas

Nu tar Nynäshamns kommun ännu ett kliv i hållbarhetsarbetet i och med antagandet till nationella kommunikation- och utbildningsprojektet Glokala Sverigelänk till annan webbplats som ska stärka kunskapen och engagemanget bland politiker och tjänstemän.

– Vi är så klart väldigt glada över att ha blivit antagna till projektet. En förutsättning för att stärka kommunens Agenda 2030-arbete är att hela organisationen har kunskap om och engagerar sig i arbetet. Då Glokala Sverige erbjuder utbildningsinsatser för både tjänstepersoner och politiker blir deltagandet en viktig del i kommunens hållbarhetsarbete, säger Nynäshamns kommuns miljö- och klimatstrateg Julia Nordström.

Glokala Sveriges logga.

Utbildningarna

Glokala Sverige kommer att tillhandahålla material till webbutbildningar, filmer, webinarier, nyhetsbrev med mera. De kommer även att besöka Nynäshamns kommun för att genomföra utbildningsinsatser på plats.

– Kommuner och regioner har ett stort engagemang i de globala målen. Det är både bra och viktigt. Två tredjedelar av målen förutsätter insatser på lokal och regional nivå. Genom Glokala Sverige vill SKR och FN-förbundet hjälpa kommuner och regioner att växla upp sitt hållbarhetsarbete ytterligare, säger Staffan Isling, VD på SKR.

Glokala Sverige är ett utbildnings- och kommunikationsprojekt som drivs av Svenska FN-förbundet och Sveriges kommuner och regioner (SKR) med stöd av Sida.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-01-21

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp