Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-12-12

Park blir av i Stora Vika

På miljö- och samhällsbyggnadsnämndens möte i december sa politikerna återigen ja till medborgarförslaget om en park i Stora Vika. Kommunen planerar att bygga den nya parken under våren 2020.

Ungefärlig placering av parken.

Bakgrunden är ett medborgarförslag från Anders Hansson och Roger Alfinson. I sitt medborgarförslag beskriver de den nya parken som en början på arbetet att göra den yttre miljön i Stora Vika mer attraktiv på ett sätt som gynnar boende, fastighetsägare och näringsidkare.

Perenna blommor och öppna ytor

Parken kommer bland annat innehålla perenna blommor och planteringar på öppna ytor, en gångväg med parkbänkar och belysning. Parken kommer att utformas tillsammans med personerna bakom medborgarförslaget och eventuellt andra intressenter. Enligt förslagsställarna är skötseln av parken tänkt att göras av de boende i Stora Vika i samarbete med kommunen. Parken planeras att byggas under våren 2020.

"Utesluter inte andra satsningar"

Medborgarförslaget, som beviljades redan i mars 2019, har mött visst motstånd på orten och därför lyftes frågan återigen på miljö- och samhällsbyggnadsnämnden nu i december.

- Oron som har framkommit är att parken skulle innebära att andra idéer om utveckling av utomhusmiljön i Stora Vika inte blir av. Att vi beviljar det här medborgarförslaget innebär inte att vi utesluter andra satsningar i Stora Vika, säger Daniel Adborn, ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

Text: Marie Eriksson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-12-12

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp