Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-12-06

Så ska fastighetsunderhållet förbättras

En revisionsrapport visar på brister i kommunens fastighetsunderhåll. Nu finns det en plan för hur arbetet ska förbättras.

Som vi tidigare har berättat pekar en ny revisionsrapport ut att det finns betydande brister i kommunens fastighetsunderhåll av skolor, förskolor och andra verksamhetslokaler. Nu har miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen besvarat rapporten.

– Vi delar revisorernas samlade bedömning, den bekräftar vår egen bild av läget. Vi har under flera år arbetat med att bland annat få till en lokalförsörjningsplan, enklare arbetssätt, effektivare lokalanvändning, ett nytt internhyresavtal och ett verksamhetssystem som möjliggör långsiktiga underhållsplaner. Många av åtgärderna är i dagsläget genomförda och rekommendationerna i rapporten visar att vi har arbetat med rätt saker, säger Daniel Adborn, ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

Till de åtgärder som redan är genomförda hör att kommunen sedan ett par år tillbaka har en långsiktig lokalförsörjningsplan. Kommunen har också ett nytt verksamhetssystem för långsiktig underhållsplanering där alla fastigheter finns inlagda.

– Med lokalförsörjningsplanen och det nya digitala systemet för underhållsplanering har vi fått ett mycket bättre stöd när vi ska planera åtgärder och prioritera resurser. Nu ska vi se till att få igång det löpande arbetet med underhållsplanerna och även jobba vidare med en effektivare användning av lokalerna, säger Alf Olsson, förvaltningschef på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen.

I oktober 2019 fick förvaltningen också i uppdrag att utreda hur en tillförlitlig organisation ska se ut för att säkerställa styrning av drift och underhåll av kommunens verksamhetslokaler. Det arbetet pågår och ska rapporteras till miljö- och samhällsbyggnadsnämnden under det första kvartalet 2020.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-12-06

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp