Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-10-30

Stort intresse för kommunens samhällsbyggnadsprocess

Intresset för Nynäshamns kommuns samhällsbyggnadsprocess, som beskriver kommunens arbete med stora bygg- och infrastrukturprojekt, är stort. Representanter från kommunen har vid flera tillfällen berättat om processen och framtagandet vid såväl utbildningar som för andra kommuner.

Två män och en kvinna står framför tavla och tittar in i kameran.

Vänersborgs kommun har varit två gånger i Nynäshamn för att få kunskap om samhällsbyggnadsprocessen. Från vänster: Mikael Gustafsson, planeringschef Nynäshamns kommun samt Mikael Reinhardt och Linéa Stenbock från Vänersborgs kommun.

Nynäshamns kommun växer och utvecklas inom många områden. Intresset för ledig mark, fler bostäder och möjlighet att etablera och utöka verksamheter är stort. För att kommunen ska fortsätta att utvecklas krävs en väl fungerande samhällsbyggnadsprocess som beskriver hur kommunen arbetar med stora bygg- och infrastrukturprojekt från idé till färdig byggnad, infrastruktur eller utemiljö.

Flera intresserade av arbetet

Arbetet med en tydlig samhällsbyggnadsprocess i Nynäshamns kommun startade för några år sedan och färdigställdes hösten 2017. Nu har flera kommuner fått upp ögonen för arbetet och för endast några dagar sedan besökte cirka 20 personer från Vänersborgs kommun Nynäshamn för att få information om samhällsbyggnadsprocessen och framtagandet. Representanter från Nynäshamns kommun har även pratat vid utbildningar, inom kort får ännu en kommun information om arbetet och fler är intresserade.

"Få verkar ha så tydlig process"

– Alla kommuner har en samhällsbyggnadsprocess men få verkar ha en så tydlig och strukturerad process. Vår beskriver bland annat vem som håller i stafettpinnen och när jag ska lämna över till nästa person och vem som har rätt att fatta beslut i olika skeden. Otydlighet kan skapa merarbete och en massa frustration, men vår är nu väldigt uppstyrd vilket skapar arbetsro och trygghet, säger planeringschef Mikael Gustafsson.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-10-30

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp