Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-10-25

Plan för kommunens lokaler uppdaterad

En uppdaterad version av kommunens lokalförsörjningsplan har beslutats. Den säger bland annat att Humlegårdsskolan ska rivas och att det ska byggas en ny förskola på tomten.

Nynäshamns kommun har en så kallad lokalförsörjningsplan för kommunens verksamhetslokaler. Nu har kommunstyrelsen beslutat om en uppdaterad plan för åren 2020-2028. Den beskriver hur kommunen ska arbeta med sina lokaler utifrån de behov som finns, exempelvis var och när det behöver byggas nya förskolor.

– Det är viktigt att komma ihåg att planen är ett underlag och en utgångspunkt för kommunens planering av verksamhetslokaler. Det krävs fortfarande politiska beslut i varje enskilt ärende innan de påbörjas och det kan ske förändringar under tiden, säger David Ulmér, lokalstrateg på Nynäshamns kommun.

I planen framgår bland annat att Humlegårdsskolan och lilla Gröndal ska rivas och att Sunnerbyskolan ska byggas om för att också inrymma en förskola. Det står även att det ska påbörjas projektering av en ny förskola på Humlegårdsskolans tomt och att det ska ske en större renovering av Kullsta förskola. Det blir sannolikt också ett nytt LSS-boende i Utsiktens lokaler och Vansta förskola ska utökas med ytterligare en avdelning som kan ersätta den befintliga paviljongen.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-10-25

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp