Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-06-03

Bensinläckage vid Shell i Nynäshamn

Ett läckage vid Shells bensinstation i Nynäshamn har gjort att bensin har läckt ut i dagvattnet. Dricksvattnet är inte påverkat.

Artikeln är uppdaterad 4 juni 14.00.

Vid 15-tiden under måndagen inträffade ett oljeläckage vid Shell i norra Nynäshamn. Läckaget uppstod när en tankbil skulle fylla på bensintankarna under mark och de överfylldes. Räddningstjänst, polis och anställda på kommunen har varit på plats för att sanera området.

Sammanlagt var det cirka 10 kubikmeter bensin som läckte ut. En del av utsläppet har sedan runnit via dagvattenbrunnar till Alhagens våtmark.

- I våtmarken finns en oljefälla som har fångat upp en stor del av utsläppet, men en del har troligen gått ut i våtmarken. Det är för tidigt att säga om och hur det har påverkat reningen här. Vi har skickat prov på analys under tisdagen och kommer att fortsätta ta prov under de kommande veckorna, säger Ann-Marie D'Amico, VA- och renhållningschef på Nynäshamns kommun.

Kommunen har som en extra säkerhetsåtgärd också stängt en av pumpstationerna för att undvika att bensin kommer in i avloppsreningsverket.

För frågor om olyckan hänvisar vi till räddningstjänsten och Shell.

Frågor om Nynäshamns kommuns hantering av utsläpp i dagvattnet besvaras av Michael Nilsson, driftchef på Nynäshamns avloppsreningsverk.

Vad är dagvatten?
Dagvatten är regn, snö och hagel som rinner av från till exempel vägar, parkeringsplatser och tak. Dricksvattnet är inte påverkat.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-06-04

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp