Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-04-09

Nynäshamn toppar i miljörankning

Nynäshamn är en av de 20 bästa kommunerna i sin kategori i den miljörankning som tidningen Aktuell Hållbarhet varje år presenterar. Kommunens nya miljömål kan vara en orsak till placeringen.

Mattias Hansson/HG Bild

- Vi är väldigt glada över våra nya klimat- och miljömål som sätter ett större fokus på miljöområdet inom den hela kommunala organisationen. Det är ett omfattande dokument som handlar om klimat, energi, luft, hållbar planering, bebyggd miljö, vatten och kretslopp. För att uppnå dessa mål jobbar Nynäshamns kommun bland annat med samordnade varutransporter, klimatrådgivning för invånare och företag, kemikaliesmarta förskolor, minskat matsvinn och mycket annat säger Julia Nordström, miljö- och klimatstrateg på Nynäshamns kommun.

Mäter ambition och aktivitet inom miljöområdet

Syftet med miljörankningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är att mäta kommunernas ambition och aktivitet inom miljöområdet. Alla kommuner får poäng som baseras på en enkät och data från ett flertal offentliga källor om kommunernas arbete. En nyhet för i år är att rankingen är indelad i tre kategorier eftersom kommuner har olika förutsättningar och det kommer alltså finnas en vinnare i varje kategori.

Nynäshamn tillhör kategorin ”Storstäder och storstadsnära kommuner”. De två övriga kategorierna är ”Större städer och kommuner nära större stad” och ”Mindre städer/tätorter och landsbygdskommuner”.

Exakt placering avslöjas 24 april

Det vi vet nu är att Nynäshamns kommun är bland de 20 bästa i sin kategori, men kommunernas exakta placering avslöjas den 24 april.

Text: Marie Eriksson


Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-04-09

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp