Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-01-31

Utredning av Vanstaskolan klar

Nynäshamns kommun har tagit fram en utredning av Vanstaskolans placering. Utredningen innehåller för och nackdelar med en eventuell flytt av skolan.

Våren 2018 fattade kommunstyrelsen beslut om att starta projektet ”Utveckling av södra och centrala Ösmo”. Arbetet innefattar att titta på hur Ösmo centrum kan utvecklas med exempelvis nya bostäder och lokaler för näringsidkare. Som en del i detta har kommunen gjort en utredning av Vanstaskolans framtida placering.

För- och nackdelar

Utredning innehåller för- och nackdelar med en eventuell flytt av Vanstaskolan. Utredningen säger bland annat att fördelarna med en flytt är att bostadsbyggandet kan öka, och därmed skatteintäkterna. Nackdelarna är att en flytt av skolan blir kostsam för kommunen. Kostnaderna för rivning av befintlig skola och bygge av ny skola beräknas till 300-350 miljoner kronor.

Beslut i kommunstyrelsen och fullmäktige

Utredningen tar inte ställning till om skolan ska flytta eller inte, det tar politikerna ställning till. Den 21 februari tas beslut i kommunstyrelsen om Nynäshamns kommun ska planera för att Vanstaskolan ska vara kvar eller flytta till annan plats i Ösmo. I mars tas frågan upp i kommunfullmäktige.

Om det blir en flytt av Vanstaskolan är förslaget att skolan placeras söder om Nybblevägen vid motionsslingan i Ösmo centrum.

Under rubriken Dokument finns hela utredningen.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-01-31

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp