Dekorationsikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2018-12-27

Miljöklassning Silver till nybyggda Cykelskogen

I januari ska den nya förskolan Cykelskogen stå klar. Nu har byggnaden fått näst högsta miljöklassning, Miljöbyggnad Silver, för låg energianvändning, god innemiljö och bra materialval.

Vuxen och barn bygger lego.

Nynäshamns kommun är i slutskedet med bygget av Cykelskogens förskola på Nickstahöjden, Nynäshamn. Miljöbyggnad är ett svenskt miljöcertifieringssystem. För att nå Miljöbyggnad Silver krävs större insatser än byggstandard vad gäller exempelvis energianvändning, ljudkvalitet, dagsljusinsläpp, ventilation, fuktsäkerhet och dokumentation av inbyggda material och byggvaror. Både för miljön och för att de som vistas i lokalerna ska må bra.

– En hög ambition i miljötänket var väldigt viktigt när vi skulle bygga en ny förskola. Att uppnå Miljöbyggnad Silver är ett kvitto på att vi har lyckats, säger Ellinor Magnusson, fastighetschef.

I projektet med Cykelskogens förskola har barn och förskolepersonal i kommunen bidragit med idéer till byggnaden.

Förskolebyggnaden är en konceptbyggnad som kommunen har tagit fram tillsammans med en arkitekt. Byggnadskonceptet ska kunna uppföras också på andra platser i kommunen och anpassas till storlek och omgivning efter behov.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-01-06

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Dekorationsikon för besökadress

Stadshusplatsen 1

Dekorationsikon för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp