Dekorationsikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2018-02-02

Nya regler för torghandel

Kommunen vill ha bättre ordning på torghandeln. Därför föreslås ändringar i ordningsföreskrifterna.

Torghandlare räcker över en kasse körsbär.

I Nynäshamns kommun finns ordningsföreskrifter som reglerar torghandeln i Nynäshamn. Nu föreslår kommunen att ordningsföreskrifterna ändras.

- Det har förts en diskussion om torghandeln i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden under en längre tid. Torghandeln är ett trevligt inslag i staden och då är det viktigt att den sköts snyggt och håller god kvalitet, säger Daniel Adborn, ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

- I de nuvarande ordningsföreskrifterna finns inga krav på utformning av torgstånden. Vi föreslår nu att kommunen ska ha rätt att reglera hur torgstånden får se ut. Det nya förslaget reglerar också andra saker, till exempel att torghandlare inte får använda de offentliga papperskorgarna för torghandelsavfall och att det inte får säljas rasistiskt, drogliberalt eller pornografiskt material. På så sätt ska det bli bättre ordning, säger Lena Helin, trafiktekniker på Nynäshamns kommun.

- Vi har också tittat på möjligheten att ha kommunägda torghandelstält för att få ett enhetligt utseende. Vi har dock kommit fram till att det skulle ta för mycket tid och pengar i anspråk för att det skulle vara försvarligt, fortsätter Lena Helin.

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden tar upp ärendet den 22 februari. Därefter går det till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för slutgiltigt beslut.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2018-02-02

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Dekorationsikon för besökadress

Stadshusplatsen 1

Dekorationsikon för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp